opgericht 13 oktober 2008 te Paramaribo, Suriname - Stichting Gi Wan Anu
laatse update  7 september 2015
deze pagina krijgt nog een update, excuses voor het ongemak
Op deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van de laatste acties van de stichting. Wilt u alles lezen dan wordt u geadviseerd helemaal naar beneden te scrollen en daar te beginnen met lezen.


November 2013
Tante Lottie van Nos Kasitas komt spullen uitzoeken
Tante Lottie kwam met een paar van haar meisjes spullen uitzoeken voor haar kinderen. Kinderhuis Nos Kasitas heeft veel verloren in de brand. De kinderen hebben onder het toeziend oog van Tante Lottie kleren uitgezocht en het was leuk om te zien hoe goed de kinderen elkaar kennen want aan bijna ieder kledingstuk werd een naam verbonden. Bij het weggaan zei Tante Lottie dat ze verrast was met de hoeveelheid. Maar ja, als je net veel hebt gekregen kan je ook veel weggeven!


schenking van Shirley Resida en haar man Bert Dijkhuizen
Shirley Resida van de firma Eclipse in Rotterdam heb ik leren kennen via het werk. Voor het AZP koop ik bij haar medische verbruiksgoederen. Vol enthousiasme heeft ze, nadat we gesproken hadden over stichting Gi Wan Anu, aangeboden goederen in te zamelen en ze heeft woord gehouden. 31 (!) Dozen kregen we toegezonden en deze dozen zijn gratis vervoerd door Koemar Shipping ook uit Rotterdam. Toen we de dozen gingen uitpakken bleek dat er werkelijk van alles in zat. Wat met gejuich is ontvangen waren de vele auto's groot en klein.

Shirley ResidaBert Dijkhuizen

 


Augustus 2013
broodbakken met visueel beperkte kinderen
Vanessa heeft een broodbak cursus gegeven aan de leerlingen van de Louis Braille school in Paramaribo. De kinderen hebben hun eigen deeg gekneed en broodjes gerold. Het geheel was zo'n groot succes dat de leraren ook een cursus wilde volgen. In de tijd dat het deeg aan het rijzen was heeft Anjo een lezing gegeven over gezond eten. (foto's volgen!)
 
Juni 2013
gezondheidslezing
Op zondagmorgen hebben we een gezondheidslezing gehouden voor de Toppers. De Toppers zijn de senioren van de Zevende-dags Adventistenkerk in Suriname. Er is gesproken over gezond eten maar ook over gezond leven. De Toppers stelden hun vragen direct en daardoor werd het een zeer levendig geheel.
 
Mei 2013
vlooienmarkt
Wederom hadden we zoveel spullen verzameld uit Nederland en Suriname dat we weer konden mee doen met de vlooienmarkt op de Veritasschool. De Veritasschool organiseert deze vlooienmarkten om zodoende wat geld in te zamelen voor de school. Zoals altijd was de opkomst weer goed en waren we binnen twee uur 'los'.
 
Maart 2013
gezondheidslezing
Op zaterdagavond 16 maart waren we te gast bij de stichting Educatief centrum te Wit Santi. De lezing werd bezocht door vele mensen en de vragenronde duurde bijna net zolang als de lezing zelf. Ook hier gaf Vanessa weer haar adviezen over gezonde voeding en hoe het te bereiden.
 
Tijdens de twee weken durende evangelisatie lezing in de Maranatha kerk mochten ook wij een gezondheidslezing geven. Ondanks dat de opkomst niet groot was werd er enthousiast gereageerd en waren er veel vragen. Helaas hadden we niet zoveel tijd.
 
December 2012
gezondheidslezing
In december was het dan zo ver, de eerste gezondheidslezing over een gezonde leefstijl is gegeven en wel in de NoorderstadsNa de lezing gaf Vanessa informatie over gezond voedsel en hoe dat te bereiden.
 
November 2012
vlooienmarkt
Gelukkig staan de donaties en schenkingen niet stil. In november hadden we weer zoveel verzameld dat we een lokaal hebben gehuurd op de Veritasschool tijdens een vlooienmarkt. Onze vaste klanten waren weer blij om ons te zien. Blijf a.u.b. spullen schenken, wij kunnen er altijd iemand blij mee maken.
 
Januari 2012
meubel verkoop
Op deze dag hebben we echt de laatste spullen verkocht uit de opslag. Het was best wel verdrietig omdat we deze spullen zo graag geplaatst hadden in ons kinderhuis. Maar de kwaliteit van de spullen werd er niet beter op. Wat het weer een beetje beter maakte was de blijdschap van de mensen die de bedden en kasten kochten.
 
Juni/juli 2011
Grote markt georganiseerd
 
We hebben om twee redenen een grote markt georganiseerd om bijna alle spullen die we van jullie hebben gekregen voor een zacht prijsje te verkopen. De eerste reden is de komende verhuizing. Het huis waar we nu wonen heeft een hele grote garage waar alle dozen en onze auto's makkelijk konden staan. Het nieuwe huis heeft niet zo'n grote opslag capaciteit. De tweede belangrijke reden is, is dat de spullen er niet mooier op worden ondanks de goede opslag. Zoals velen bekend heeft Suriname een tropisch klimaat en een hoge luchtvochtigheid. Hierdoor gaan veel spullen verweren of roesten en dat is zonde. Daarom hebben we uit de opslag alle (driewieler)fietsjes en loopkarren en alle kinderwagens en buggy's gehaald. De markten liepen altijd al goed maar zo snel als de fietsjes en buggy's verkocht werden was nog nooit gezien.
 
 
 
 
Een huis voor Gi Wan Anu en een bestuurswijziging
 
Stichting Gi Wan Anu heeft een huis! Meneer en mevrouw Haselhoef-Vroom, hebben hun huis geschonken aan Stichting Gi Wan Anu. Het is een huis op neuten, op palen, dat midden in de wijk Mare Traite staat. Het huis en erf geven mogelijkheden tot uitbouw en dat is wat we ook gaan doen. Wanneer alle zaken geregeld zijn zullen ook wij daar gaan wonen.
De ouders van Vanessa zijn ook toegetreden tot het bestuur van Gi Wan Anu.
 
 
April 2011
Toewijzing voogdij pupillen
 
Vanessa heeft op haar stage adres, De Huberstichting, twee meisjes toegewezen gekregen die verblijven in een kinderhuis. Deze twee meisjes zijn voogdij kinderen van De Huberstichting. Het is de bedoeling dat Vanessa regelmatig contact heeft met de meisjes, het kinderhuis waar ze wonen en de scholen waar ze les volgen. Omdat een van de meisjes in 2012 18 jaar wordt, wordt er naar toegewerkt dat ze daarna bij ons komt wonen, natuurlijk moet ze dit zelf ook willen.
 
 
Februari 2011
Vertrek van ons eerste kind
 
Helaas moeten we u melden dat ons eerste kind besloten heeft niet langer bij ons wil wonen. Het meisje heeft er voor gekozen bij een tante te gaan wonen, ondanks dat het haar werd afgeraden. U begrijpt dat wij niet veel informatie op de site kunnen zetten in verband met de privacy. Wel kunnen we zeggen dat we veel geleerd hebben en dat we het jammer vinden dat ze weg is.
 
Opnieuw een markt georganiseerd
 
Op verzoek van velen en omdat we ook geld nodig hadden voor de opslag hebben we weermet veel succes een markt georganiseerd. We kunnen al bijna spreken over een vaste klantenkring. Het is prachtig om te zien hoe de spullen die liefdevol gegeven zijn voor zachte prijsjes overgaan in andere handen, zo zijn geholpen en de mensen zijn geholpen. Omdat de Veritasschool weer voor ons de lokalen hadden geopend hebben we de bibliotheek van de school gesponserd met een leuke bijdrage.
 
januari 2011
Stichting Gi Wan Anu ontvangt donatie
 
Op 11 januari heeft de stichting een donatie van 1200 SRD mogen ontvangen uit de handen van de gospelgroep Stewards of God (SOG). Deze formatie had op 30 december een concert georganiseerd waarvande opbrengst is gedoneerd aan 5
verschillende doelen waarvan Gi Wan Anu
er één van was. SOG had de overhandiging leuk
georganiseerd met een hapje en een drankje.
Ook de pers was aanwezig. Wij danken SOG voor
de donatie en voor alle publiciteit die de stichting
heeft gekregen door deze actie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
oktober 2010
Het eerste kind arriveerd in het Gi Wan Anu Oso
Toen Vanessa haar tweede stage jaar begon bij de Huber stichting, een stichting die voogdij kinderen begeleidt en een doordeweekse huisvesting en school biedt aan kinderen met een meervoudige handicap, is haar gevraagd of wij een kind wilden opnemen. Het meisje was kort daarvoor samen met haar twee broers en haar vader op straat gezet door de huisbaas. Omdat haar vader in het binnenland werkt is hij niet goed in staat om voor zijn kinderen te zorgen. De kinderen stonden al onder voogdij van de Huber stichting en waren al die jaren bij elkaar gehouden. Omdat gebleken is dat de kinderen elkaar negatief beinvloeden is besloten het meisje alleen te plaatsen. Danitia is 12 jaar en zit in de vijfde klas van de lagere school. Ze heeft een eigen kamer gekregen met grote vlinders op de muur. Het is nog niet duidelijk of Danitia tijdelijk bij ons blijft of voor altijd.
 
 
september 2010
Opnieuw een kind gesponsord voor school
Ook dit jaar hebben we het oudste kind uit het grote gezin gesponsord voor school. Alle schoolkinderen dragen een schooluniform in Suriname, een blauwe jeans broek of rok en een groen geruit hemd voor de lagere school, een blauw hemd voor de mulo. De hogere scholen kiezen hun eigen uniform, vaak een polo shirt met het logo van de school.
 
 
Schenking aan CXC studies academy
Omdat wij uitgaan van het principe 'wie goed doet zal goed ontvangen' hebben we een deel van de opbrengst van de markt geschonken aan de CXC studies academy. Dit is een stichting die in 2001 een middelbare school heeft opgericht waar 'dropouts' alsnog een diploma kunnen halen. De school moest helaas verhuizen en zij hebben hun onderdak gevonden achter de centrum kerk van de zevende-dags adventisten in de wijdestraat, zij bouwen momenteel aan nieuwe lokalen. De school is erkend door het ministerie van onderwijs en volksontwikkeling en biedt toegang tot bachelorsopleidingen in het Caribisch gebied.De nieuwe voorzitter, Wayne Telgt nam de cheque in ontvangst.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
             de bouw van de lokalen                                                                            overdracht van de cheque
                                                                        
 
 
augustus 2010
Weer een markt!
Het werd weer tijd om een nieuwe markt te organiseren, niet alleen voor het geld maar ook voor de naamsbekendheid. Na de markt in maart is de moeder van Vanessa weer druk bezig geweest met het inzamelen en sorteren van alle kleding die we toegestuurd kregen. Door het grote succes van de eerste markt hebben we gezocht naar een grotere locatie. Steven Hofwijks attendeerde ons op de Veritasschool, de basisschool van de Zevende-dags adventisten. We kregen toestemming om zes lokalen te gebruiken en het succes was overweldigend. Binnen drie uurtjes was zo'n beetje alles uitverkocht.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    uitladen van alle dozen en zakken                                                                natuurlijk hadden we hoop plezier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                           even weer krachten opdoen!
de padvinders verkochten hapjes en drankjes                                                                                                          
 
mei 2010
Auto stickers kado
Op 29 juni ontvingen we van Karel de Jonge de beloofde auto stickers. Natuurlijk werd het direct aangebracht op de auto van Anjo. Dit zal de naams bekendheid van de stichting helpen vergroten. Karel, hartelijk dank voor dit leuke gebaar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
maart 2010
De ondro oso markt
Omdat we ook in Suriname kosten hebben en er niet erg veel donaties binnenkomen hebben we een markt georganiseerd waar we goederen hebben verkocht. De meeste goederen hebben we hier in Suriname gekregen maar we hebben ook een klein aantal dozen met knuffelbeesten geopend. De opbrengst was meer dan we hadden gehoopt. De opslag kan weer voor een half jaar betaald worden.
 
De markt werd gehouden onder het huis van de familie Haselhoef. De zussen van Vanessa, haar moeder en vele vrienden hebben ons belangeloos geholpen.
 
 
                                                                             het was lekker druk
 
 
poster van de Ondro Oso Markt                                                                            
 
 
april 2010
De verblijfsvergunning
In maart 2010 hebben we dan eindelijk onze verblijfsvergunning gekregen, officieel 'verblijf voor onbepaalde tijd'. Het was het wachten meer dan waard! Zoals u al las: verblijf voor onbepaalde tijd. In de meeste gevallen worden verblijfsvergunningen afgegeven voor een periode van twee jaar maar wij kregen het voor onbepaalde tijd, dit zal ons iedere twee jaar een hoop administratieve rompslomp schelen.
 
Met het verkrijgen van de verblijfsvergunning hebben we ook eindelijk bankrekeningen kunnen openen voor de stichting. Op de bladzijde giften en contact vind u de nummers en de info die u nodig heeft om het geld over te maken.
 
 
september 2009
Schenkingen door Gi Wan Anu
Omdat we zagen dat de nood hoog was bij sommige kinderhuizen en gezinnen hebben we wat kleding, beddengoed en speelgoed uitgedeeld. Zo heeft bijvoorbeeld 'Stichting Voor Het Kind' lakens en handdoeken gehad. Hier hebben we geen foto's gemaakt om de kinderen te beschermen.
 
 
Een jong gezin met vier kinderen werd verrast door een drieling. De baby's werden door de hele gemeenschap verwend en kregen genoeg kleertjes. Wij waren blij dat we de grotere kinderen mochten helpen met kleding en school spullen. Ook hebben we de oudste gesponsord met schoolspullen en een uniform.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
het trotse gezin                                                                                                                  de overdracht
 
 
juli 2009
De Nederlandse stichting
In de maand voor we naar Surinme vertrokken is er ook in Nederland een stichting opgericht door Andre en Annemarie Amsen. De stichting kreeg de naam:
 
stichting Vrienden van Gi Wan Anu.
 
Deze stichting zal ons vanuit Nederland ondersteunen. Wij vragen u om hen net zo te steunen zoals u ons hebt gesteund. De website van de Vrienden van Gi Wan Anu vind u via de link: http://sites.google.com/site/vriendenvangiwananu. De stichting is ingeschreven bij de kamer van koophandel en heeft een eigen bankrekening bij de RABO bank 1509.717.96 te Amersfoort.
 
 
juni-juli 2009
De overstap
Op 26 juni was het dan zo ver: de verhuizing van Nederland naar Suriname. De banen opgezegd, het huis verkocht (ondanks de crisis) en de containers met hulp goederen en onze huisraad al op weg naar Suriname. Anjo gaat werken in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en Vanessa gaat zich bezig houden met Gi Wan Anu en een opleiding volgen voor agogisch medewerker. Het ziekenhuis heeft een huis beschikbaar gesteld waar wij enkele weken mogen verblijven tot dat we ons eigen huis hebben gevonden. Eind juli kwam de container met hulp goederen aan. Het bedrijf dat voor ons de de goederen heeft ingeklaard, Paramaribo Custom Broker, heeft het goed gedaan: we hebben bijna geen invoerrechten hoeven te betalen. Zij hebben ook voor ons de container uitgeladen en een gedeelte van de goederen opgeslagen.
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     start van het uitladen                                                                               halverwege het uitladen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 het lijkt niet veel in deze grote loods                                                        jongens.....bedankt!!
 
 
 
mei 2009
De overstap naar Suriname
Voordat de overstap gemaakt werd van Nederland naar Suriname hebben we eerst alle goederen die we ontvangen hebben ingeladen in een 20 feet container. Met behulp van ADRA Nederland hebben wij dit kunnen financieren. Samen met Cor Roelandse en Marcel van de firma Transolution hebben we de container geladen. Dit was voor ons toch wel een mijlpaal: alle goederen die we hadden ontvangen zouden eindelijk naar het land van bestemming gaan.
 
 
 
 
transolutioncontainer vervoer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
 
de container komt aan bij de opslag                                                       gelukkig had Marcel stouw ervaring
 
 
 
 
 
 
 
                         
 
 
 
 
 
 
 
 
       
 
de laatste goederen erin                                                                          Bedankt Cor (l) en Marcel (r)
 
 
 
 
oktober 2008
Start van het plan
De eerste stap naar het realiseren van het plan is gezet: op 13 oktober 2008 is de stichting in Paramaribo opgericht. Zolang wij nog in Nederland zijn is onze aandacht gericht op het inzamelen van goederen: kleding, schoeisel, speelgoed, servies, bestek enz.. Om deze goederen op te slaan zijn er opslagruimtes in eenselfstorage, gehuurd. Verder zijn we druk bezig met het schrijven van een ondernemingsplan. Dit ondernemingsplan is nodig om met de regering en grote bedrijven in Suriname rond de tafel te gaan zitten en te praten over land en over gebouwen. Gelukkig is het zo dat wanneer een ondernemingsplan gericht is op een project voor de samenleving de regering en de bedrijven steun geven.Wij werken er naar om medio 2009 te verhuizen naar Paramaribo, Suriname.
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint